Slik kaldbrygger du te

Slik kaldbrygger du te

Coldbrew eller iste er kjempeenkelt å lage, men kan likevel imponere stort når du har gjester på besøk. Grønn te, sort te, rooibos, frukt- og urte-te – alt kan kaldbrygges!

Når du kaldbrygger te blir den faktisk søtere og mykere i smaken. Tanninene som kan gjøre teen bitter når du brygger den med varmt vann, kommer ikke ut av tebladene på samme måte i kaldt vann (kilde)

Brygg med kaldt vann 

  1. Èn feil mange gjør er at de brygger teen med varmt vann for så å kjøle den ned, det skal du ikke gjøre! Bruk kaldt vann fra springen når du kaldbrygger. 
  2. Bruk ca. 1 spiseskje med te per fem deciliter vann
  3. Fyll opp en beholder, gjerne en med filter eller sil, som gjør det enklere å helle ut isteen uten å få med rester fra tebladene. For eksempel denne karaffelen fra Kinto!
  4. La teen stå i kjøleskapet i 4-12 timer. Hvor lenge teen skal stå avhenger litt av hvilken type te du brygger og hvor intens smak du ønsker. 


Hvilke teer kan brygges kaldt?

Som nevnt tidligere kan alle teer brygges kaldt! Det er bare viktig å brygge riktig ut ifra hvilken te du velger. Velger du for eksempel å brygge en grønn te kan det være lurt å ikke la den brygge alt for lenge, da kan den fort bli bitter. For grønne teer anbefaler vi mellom 4-8 timer brygging. 


Det er ikke bare frukt-teer som passer til å lage iste av. Hva med å prøve en av de japanske teene i vår serie Opphav?

Tilbake til bloggen