Slik brygger du te – på ordentlig

Slik brygger du te – på ordentlig

Synes du grønn te smaker bittert? Da har du mest sannsynlig ikke brygget den riktig. Tid, temperatur og mengde te er viktige elementer som ikke må undervurderes uansett om det er grønn, sort eller hvit te. Vi viser deg hvordan!

Å brygge te er i seg selv en aktivitet som roer ned kroppen. Du kan ha så mye bryggeutstyr du bare vil, men du kan også gjøre det veldig enkelt.

Vårt viktigste tips er å brygge teen i en kanne. Hvorfor? Tebladene trenger rom til å danse litt i vannet, og aller helst ikke presses inn i en klype. Når bladene presses skiller de ut de bitre smakene som du ikke vil ha. Skal du brygge bare én kopp kan du også bruke en romslig sil (eller til nøds en romslig tepose).

Dette trenger du:

  • Termometer
  • Tekanne
  • Vannkoker eller en kjele
  • Noe å ta tiden med
  • Vekt eller en teskje for å måle hvor mye te du trenger (1 gram er ca det samme som 1 teskje)

Teens største fiende er at den ikke blir brygget riktig – enten med for kort trekketid, da får ikke smakene satt seg, eller for lenge, da blir den bitter og sur.

Alle teene våre kommer med instruksjoner på hvor lenge den skal trekkes, hvor mye te som skal brukes og hvor varmt vannet skal være - sjekk dette før du går i gang.

Slik går du frem:

  1. Kok opp vannet til riktig temperatur
  2. Hell det over i en kanne (eller en kopp)
  3. Legg løsvekt-te i kanna og sett på tiden
  4. Ta ut teen når minuttene har gått
  5. Nyt!


Tips: Når teen får kjølt seg litt ned får du frem mer smak og aroma fra teen.

Tilbake til bloggen