Rooibosens "hemmelige" helsefordeler

Rooibosens "hemmelige" helsefordeler

Denne sørafrikanske nasjonaldrikken har blitt en norsk favoritt.
- Det er det mange gode grunner til.

Rooibos er Sør-Afrikas nasjonaldrikk, men blir også stadig mer populær her hjemme. Både på grunn av den fruktige, gode smaken, men også på grunn av de mange helsefordelene.

Rooibos kommer fra en naturlig, vill plante som kun vokser på slettene i Cederberg-regionen i Sør-Afrika. Bladene og stilkene blir plukket, kuttet, knust og oksidert, for så og tørkes i solen. Det er oksidasjonen som gir den karakteristiske rødfargen og som gjør at drikken får en fruktig, litt syrlig smak.

På Afrikaans betyr Rooibos rett og slett ”rødbusk”, som kommer av fargen den får når blandingen trekkes i varmt vann. I Sør-Afrika nytes den gjerne med melk og sukker, mens her hjemme foretrekker folk flest å la fruktsmaken få skinne alene. Noen bruker den også som kald tørstedrikk.

Men den gode smaken er ikke den eneste grunnen til Rooibos økende popularitet. Stadig flere får også øynene opp for de mange helsefordelene. For eksempel kan Rooibos ha en lindrende effekt på hodepine, mageforstyrrelser og søvnløshet. Drikken er rik på antioksidanter som styrker immunforsvaret. I tillegg inneholder den mineraler som jern, kalsium, kobber, sink, mangan og mange flere. Det sies også at Rooibos har en muskelavslappende effekt som gjør at den kan hjelpe på kramper, og også kolikk hos spedbarn.

Det er mange grunner til å elske Rooibos . Enten du er opptatt av god helse, trenger en kald tørste slukker eller vil varme deg på en god og fruktig blanding, er Rooibos en vinner.

Rooibos ’ mange helsefordeler

  • Kan hjelpe mot hodepine, søvnløshet og mageforstyrrelser. Har også en beroligende effekt på nervesystemet.
  • Muskelavslappende effekt. Kan lindre magrekramper og kolikk hos spedbarn.
  • Kan hjelpe mot plager som høysnue, allergi, astma og eksem.
  • Har helende effekt på huden, kan lette kløe og hudirritasjoner som eksem, utslett og uren hud hvis den påføres direkte på huden.
  • Inneholder jern og kobber som trengs i flere metabolske prosesser.
  • Gir kroppen et tilskudd av kalsium og magnesium som er nødvendig for sterke tenner og skjelett. Magnesium gir et sunt nervesystem og sink gir sunn hud.
  • Inneholder ikke syre og er magevennlig.
  • Virker oppkvikkende om morgenen og er en ypperlig tørstedrikk.
Tilbake til bloggen