En smaksopplevelse - bananbrød med den subtile og nøtteaktige smaken av hojicha-te. Denne kombinasjonen byr på en unik vri på en klassisk favoritt og viser hvordan små detaljer kan løfte en enkel oppskrift til noe ekstraordinært.
For å knuse Hojicha-teen har vi brukt en morter.
Du trenger:
- 2 kopper mel
- 1 ts natron
- ½ ts salt
- ¼ kopp hvitt sukker
- ½ kopp brunt sukker
- 3 ss Hojicha-pulver
- ½ kopp (120 ml) nøytral olje (pluss mer for panne)
- ½ kopp yoghurt
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 3 middels modne bananer (ca. 1 ¾ kopper)
- ½ kopp valnøtter, ristet og hakket
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 ° C
- Smør en brødform med en skvett olje.
- Kle brødformen med bakepapir ved å kutte en rektangel som er stort nok til å dekke bunnen av formen og henge over sidene.
- Tilsett 2 kopper mel, 1 ts natron og ½ ts salt i en stor bolle. Sett til side
- Tilsett ¼ kopp hvitt sukker, ½ kopp brunt sukker og 3 ss Hojicha-pulver i en middels bolle. Bland godt til Hojicha-pulveret er blandet med sukkeret.
- Tilsett ½ kopp (120 ml) nøytral olje og rør for å løse opp tepulveret og sukkeret.
- Tilsett ½ kopp yoghurt og 1 ts vaniljeekstrakt. Bland godt til det ikke er noen klumper igjen.
- Mos 3 middels modne bananer med en gaffel eller potetstapper til det meste er glatt, og legg dem i bollen.
- Rør de våte ingrediensene, og legg dem i midten av de tørre ingrediensene.
- Bruk en slikkepott til å brette røren forsiktig til den akkurat er blandet.
- Vend inn de ristede og hakkede valnøttene.
- Hell den tykke røren i den tilberedte brødformen, og jevn toppen.
- Stek i omtrent 1 time eller til en kaketester kommer ut nesten ren med bare noen få smuler.
- Avkjøl brødet i formen i 10 minutter før det overføres til rist.
(En kopp definert som 2,37 dl)
Vi har fulgt oppskrift og fremgangsmåte fra Hojicha Co.: HER og brukt vår Hojicha-te: HER.