Oppskrift: Hojicha bananbrød

Oppskrift: Hojicha bananbrød

En smaksopplevelse - bananbrød med den subtile og nøtteaktige smaken av hojicha-te. Denne kombinasjonen byr på en unik vri på en klassisk favoritt og viser hvordan små detaljer kan løfte en enkel oppskrift til noe ekstraordinært. 

For å knuse Hojicha-teen har vi brukt en morter.

Du trenger:

  • 2 kopper mel
  • 1 ts natron
  • ½ ts salt
  • ¼ kopp hvitt sukker
  • ½ kopp brunt sukker
  • 3 ss Hojicha-pulver
  • ½ kopp (120 ml) nøytral olje (pluss mer for panne)
  • ½ kopp yoghurt
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 middels modne bananer (ca. 1 ¾ kopper)
  • ½ kopp valnøtter, ristet og hakket

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 180 ° C
  • Smør en brødform med en skvett olje.
  • Kle brødformen med bakepapir ved å kutte en rektangel som er stort nok til å dekke bunnen av formen og henge over sidene.
  • Tilsett 2 kopper mel, 1 ts natron og ½ ts salt i en stor bolle. Sett til side
  • Tilsett ¼ kopp hvitt sukker, ½ kopp brunt sukker og 3 ss Hojicha-pulver i en middels bolle. Bland godt til Hojicha-pulveret er blandet med sukkeret.
  • Tilsett ½ kopp (120 ml) nøytral olje og rør for å løse opp tepulveret og sukkeret.
  • Tilsett ½ kopp yoghurt og 1 ts vaniljeekstrakt. Bland godt til det ikke er noen klumper igjen.
  • Mos 3 middels modne bananer med en gaffel eller potetstapper til det meste er glatt, og legg dem i bollen.
  • Rør de våte ingrediensene, og legg dem i midten av de tørre ingrediensene.
  • Bruk en slikkepott til å brette røren forsiktig til den akkurat er blandet.
  • Vend inn de ristede og hakkede valnøttene.
  • Hell den tykke røren i den tilberedte brødformen, og jevn toppen.
  • Stek i omtrent 1 time eller til en kaketester kommer ut nesten ren med bare noen få smuler.
  • Avkjøl brødet i formen i 10 minutter før det overføres til rist.

(En kopp definert som 2,37 dl)

Vi har fulgt oppskrift og fremgangsmåte fra Hojicha Co.: HER og brukt vår Hojicha-te: HER.

Tilbake til bloggen