Matcha

Matcha - Grønn energibombe

Fyll på lagrene med supersunn matcha - teen der selv bladene drikkes for bedre helse.

Matcha er en irrgrønn japansk te i pulverform. Bladene vokser i skyggen, slik at de modnes saktere og får enda bedre tid til å trekke til seg næring fra jordsmonnet. Det gjør matcha til en energibombe. Etter høsting knuses bladene til pulver i en morter. I motsetning til vanlig te, skal ikke matcha trekkes, men vispes inn med en spesiell bambusvisp. Det gir en frodig, grønn te i koppen med nesten like mange smaksnyanser som vin og sjokolade.

Det at man også drikker selve bladene er en del av hemmeligheten bak de mange helsegevinstene med matcha, som av enkelte blir omtalt som ‘te på steroider’. Styrket immunforsvar, kreftforebyggende, antialdrende og kolesterolsenkende, er noen av egenskapene som helsefantaster verden over tillegger det grønne pulveret.

Mange bruksområder

Tradisjonelt drikkes matcha på japanske tesermonier, men med sin Instagram-vennlige, poppende farge og smak som går godt i lag med i særs søte ting, har matcha blitt en trend også utenfor tekoppen. Matchalatte med varm melk, matcha-cupcakes, frokostsmoothies, iskrem og tilogmed grønne cocktails, for å nevne noe.

Vil du lære mer om hvordan man brygger Matcha?

  • 2,5 ts matchapulver
  • 1,5 ts honning eller agavesirup
  • 1 krm ekte vaniljepulver
  • 2 dl vann
  • 3 dl usøtet plantebasert melk, gjerne mandel- eller havremelk om du vil skumme melken
  • 1 liten klype kardemomme

Slik gjør du

I en liten skål blander du matchapulver, honning og vanilje til en jevn grønn sirup.

Varm vannet og 1,5 desiliter av melken til cirka 70 grader.

Varm gjerne den resterende melken i en melkeskummer, dersom du har. Ellers varmer du den bare sammen med resten av melken.

Fordel den grønne matchasirupen i to store glass og hell forsiktig over den varme blandingen av vann og melk. Avslutt eventuelt med den skummede melken.

Dryss over kardemomme.

Tilbake til bloggen