Det skjer noe magisk når man kombinerer matcha med melk. Den vegetale, friske smaken av matcha møter den fyldige munnfølelsen av melk. Sammen blir det en sødmefull, kompleks og umamirik opplevelse som er oppkvikkende såvel som smakfull.
|
Slik gjør du Mål opp ca 1.5-2 gram med matcha pulver, ca en toppet teskje. Hell det i en matcha bolle eller en annen passende skål. Varm opp vann - 80 grader for Matcha Rich og 75 grader for Matcha Premium. Bruker du for varmt vann vil matchaen bli bitter og du mister mange av de deilige nyansene i smaken. Hell over ca en halv desiliter vann eller nok til å dekke pulveret. Bruk vispen for å mikse til du får en klumpfri masse. Neste steg er å gjøre matchaen skummet og luftig. Tilsett ca en halv desiliter til med vann. Ta vispen, begynn fra bunnen av bollen og visp raskt opp mot overflaten i et sikksakk mønster til det danner seg godt med bobler på overflaten. Fyll en beholder som rommer 0,5 liter med alle isbitene eller så mange du får plass til. Hell over matchaen og fyll på med melk til beholderen er full. Bruk gjerne en rørepinne eller lang teskje for å røre så matchaen blander seg enda bedre inn med melken. Nyt! |