Skip to Content
Fri frakt på ordre over 600kr

Hvordan brygge Matcha Latte

Matcha Latte er en deilig og lun drikke som både er oppkvikkende, sunn og velsmakende. Ser du etter et alternativ til en Kaffe Latte eller bare  enten du ønsker å bruke kumelk eller et plantebasert alternativ. 

  • 1.5-2 gram matchapulver (ca 1 toppet teskje)
  • Bambusvisp
  • Matchabolle
  • 2,5 desiliter vann
  • Kopp, kanne eller annen beholder som rommer 0,5 liter 
  • ca 3 dl melk (plante- eller kubasert)
  • Melkeskummer, steamer eller et annet redskap for å skumme og varme opp melken.

Slik gjør du

Mål opp ca 1.5-2 gram med matcha pulver, ca en toppet teskje. Hell det i en matcha bolle eller en annen passende skål.

Varm opp vann - 80 grader for Matcha Rich og 75 grader for Matcha Premium. Bruker du for varmt vann vil matchaen bli bitter og du mister mange av de deilige nyansene i smaken. Hell over ca en halv desiliter vann eller nok til å dekke pulveret.

Bruk vispen for å mikse til du får en klumpfri masse.

Neste steg er å gjøre matchaen skummet og luftig. Tilsett ca en halv desiliter til med vann. Ta vispen, begynn fra bunnen av bollen og visp raskt opp mot overflaten i et sikksakk mønster til det danner seg godt med bobler på overflaten.

Hell matchaen over i en kanne som rommer ca 0,5liter og hell over melken som er varmet og eventuelt skummet. Melk som er skummet er litt luftigere men det er ikke et "must".

Nyt!

Back to top