Hvordan brygge matcha

Hvordan brygge matcha

Matcha er en oppfriskende, oppkvikkende og sunn drikke proppfull av antioksidanter. I motsetning til vanlig grønn te så er matcha et pulver laget av teblader, så den tilberedes på en litt annen måte.

Du trenger:

  • Matchapulver
  • Bambusvisp
  • Måleskje (en teskje passer fint)
  • 0,5 liter vann (du trenger ca 1 dl til å begynne med og resten til slutt)
  • Kanne som rommer minst 0,5 liter
  •  

    1. Mål opp matchaen

    Du trenger 1.5-2 gram med pulver, ca en toppet teskje. Hell det i en matcha bolle eller en annen passende skål.

    2. Miks med varmt vann og lag en masse.

    Varm opp vann -
    For Matcha Rich: 80 grader
    For Matcha Premium: 75 grader

    Hell over nok vann til å dekke pulveret, ca en halv desiliter.
    Bruk vispen for å mikse, til du får en klumpfri masse.

    Vannet må være varmt nok til at du får laget en masse, men ikke så varmt at matchaen brenner seg. Da blir matchaen bitter og du mister mange av nyansene i smaken. Lavere temperatur forsikrer også om at du får den fine jadegrønne fargen på skummet.

    3. Lag skum!

    Tilsett ca en halv desiliter til med vann. Nå skal vi vispe opp matchaen for å mikse pulveret godt inn og for å tilføre litt luft. Begynn fra bunnen av bollen og visp raskt opp mot overflaten i et sikksakk mønster til det danner seg bra med bobler på overflaten.

    4. Hell over på en kanne el.l.

    Hell matchaen over i en kanne som rommer ca 0,5liter og hell over varmt vann (75-85 grader) for å fylle kannen. 

    Nyt! 

    Tilbake til bloggen