Matcha

Hvordan brygge is-matcha

Ismatcha er en perfekt drikke for varme sommerdager, proppfull av antioksidanter og næringsstoffer. Den vegetale og friske smaken av matchaen blir rundere og mildere i avkjølt versjon, perfekt for de som akkurat har begynt å drikke matcha såvel som de som vil ha noe forfriskende, godt og sunt.

  • 1 toppet teskje matchapulver
  • Bambusvisp
  • Matchabolle
  • Måleskje (en teskje passer fint)
  • 2,5 desiliter vann
  • ca 500 gram med isbiter
  • Kanne som rommer minst 0,5 liter

Slik gjør du

Mål opp ca 1.5-2 gram med matcha pulver, ca en toppet teskje. Hell det i en matcha bolle eller en annen passende skål.

Varm opp vann - 80 grader for Matcha Rich og 75 grader for Matcha Premium. Bruker du for varmt vann vil matchaen bli bitter og du mister mange av de deilige nyansene i smaken. Hell over ca en halv desiliter vann eller nok til å dekke pulveret.

Bruk vispen for å mikse til du får en klumpfri masse.

Neste steg er å gjøre matchaen "frothy" og luftig. Tilsett ca en halv desiliter til med vann. Ta vispen, begynn fra bunnen av bollen og visp raskt opp mot overflaten i et sikksakk mønster til det danner seg godt med bobler på overflaten.

Fyll en beholder som rommer 0,5 liter med alle isbitene eller så mange du får plass til. Hell over matchaen og fyll på med varmt vann (ca 75-85 grader) til beholderen er full. 

Hvis du har noe du kan røre med så kjøler matchaen seg enda raskere ned og blander seg mer.

Tilbake til bloggen