Grønn te - Naturens egen mirakeldrikk

Grønn te - Naturens egen mirakeldrikk

Grønn glede for kropp og sjel.

I Kina og Japan har grønn te vært en populær drikk i flere tusen år, etter at den oppsto under keiser Shen Nung sitt regime i 2037 før Kristus. I dag viser studier at rikelig med grønn te har en rekke helsefordeler: fra å motvirke hjerte- og karsykdommer til å beskytte cellene våre mot frie radikaler, og ikke minst for å gi oss ro i sjela etter en hektisk dag.

For å produsere grønn te blir tebladene kokt eller dampet umiddelbart etter høsting. Det gjør at man forhindrer oksidering og på den måten beholder bladene sin grønne farge og friske smak. Grønn te er på en måte naturen rett i koppen.

Etter oppvarmingen rulles og stekes bladene for at de skal kunne formes og tørkes. Noen ganger skjer det for hånd, noe som gir hver te sitt eget karakteristiske utseende - for eksempel de små kulene i Gunpowder, eller den øyenbryn-formede teen Chun Mee (som betyr Precious Eyebrows).

Fargen på en ferdig brygget kopp kan kommer i mange nyanser av grønn - fra en blek, stråfarge til strålende smaragdgrønn. Smaken kan være søt og kremet, rund, litt gressaktig, eller merkbart vegetal. Brygging til din smak er rett og slett et spørsmål om å kontrollere tid, temperatur og mengde te som brukes.

 

Tilbake til bloggen