Grønn te har vært en viktig del av asiatisk kultur i årtusener. For å produsere grønn te blir tebladene kokt eller dampet umiddelbart etter høsting. Det gjør at man forhindrer oksidering og på den måten beholder bladene sin grønne farge og friske smak. Bladene rulles og stekes deretter og får et ulikt utseende.
Med sitt høye innhold av næringsstoffer er grønn te rikt på antioksidanter og dette er med på å beskytte cellene mot frie radikaler.
Fargen på ferdigbrygget grønn te varierer, og det gjør også smaken. Smaksprofilen kan spenne fra søt og kremet, rund, litt gressaktig, eller merkbart vegetal. For å oppnå ønsket smak er det viktig å justere bryggetid, vanntemperatur og mengde te som brukes.
Å inkludere grønn te i ditt daglige kosthold kan ikke bare være en smakfull opplevelse, men også et bidrag til bedre helse. Enten du nyter en kopp for å slappe av etter en lang dag eller som en del av din morgenrutine, tilbyr grønn te en rekke fordeler som gjør den til en verdifull tillegg til enhver livsstil.
Lyst til å teste en av våre grønne teer?
- Chun Mee - Økologisk
- Grønn Gresshoppe