Skip to Content
Fri frakt ved bestillinger over 600,-

Frukt og urtete - Snop i koppen

Frukt- og urteté blir beskrevet som naturens eget sukkertøy. Men er den egentlig en té?

All té som ikke kommer fra Camellia Sinensis-planten kvalifiseres egentlig ikke som ekte té.

Derfor havner frukt- og urteté i en kategori som vi kaller Tisaner, og her skjuler det seg mange godbiter og deilige kombinasjoner av tørket frukt, fruktskall, urter og blomster.

Den kanskje mest utbredte Tisanen er sørafrikanernes nasjonaldrikk, Roibush – den røde busken. Andre populære Tisaner er peppermynteté og kamomilleté, men mulighetene for hvilke frukter og urter man kan kombinere er utallige.

Disse téene er koffeinfrie, som gjør at de kan drikkes for eksempel på kvelden uten at det går utover nattesøvnen. Kammomille-té er blant mange kjent som en drikk som gjør at man sover enda bedre.

En annen fordel er at urte- og fruktté er like god kald som varm. Så fyr opp kjelen, brygg og kjøl – våre favoritter i denne kategorien er:

JORDBÆRENG

En sommerlig, frisk urte- og fruktblanding med bjørnebærblader, nype- og appelsinskall. Hibiscusbiter og epleskall med bader i et hav av jordbær.

BLÅBÆR FRUKT

Blanding av nypeskall, tørkede eplebiter, appelsinskall og ikke minst en dominerende andel av blåbærfrukt og blader. Blåbær uten blåbærtenner.

Back to top