Fire gode grunner til å drikke mer te i 2023

Fire gode grunner til å drikke mer te i 2023

I land som Kina, Japan og England er te mer populært enn kaffe, men her i Norge har vi kanskje ikke en like etablert te-kultur. I tillegg til at te byr på utallige smaksopplevelser viser også forskning at å drikke te har en god effekt på helsen din. Her er fire gode grunner til å sette på vannkokeren og finne frem din favoritt-te!

1. Et beroligende rituale
Te kan være et beroligende avbrekk i hverdagen enten du ønsker å brygge løsvekt-te hjemme på kjøkkenbenken, eller om du trenger en 3 minutters pause på kontoret og har din foretrukne te tilgjengelig i en tepose. Trekk pusten og nyt både lukten og smaken.

2. Antioksidanter
Te byr på mange ingredienser som gjør godt for kroppen din. I flere te-sorter finner vi for eksempel en type antioksidant som kalles flavan-3-ol, eller flavonoid. Denne antioksidanten kan blant annet være med på å forbedre blodtrykket, kolesterolnivået og blodsukkeret ditt. For maksimal effekt trenger du 400-600 mg flavonoider om dagen, og det får du ved å drikke to kopper grønn eller sort te. Du finner også flavonoid i hvit te og oolong.

3. Koffein(fritt)
I likhet med kaffe kan te også inneholde koffein i ulik grad, eller ikke i det hele tatt. Kanskje du vil prøve en kopp koffeinrik, gjerne sort, te på morgenkvisten? Mange er faktisk ikke klar over at te kan inneholde like mye koffein som kaffe. Dersom du trenger å roe ned på kvelden kan du nyte grønne og hvite teer, eller tisaner (urter og frukt som trekkes som te) som kan hjelpe deg med å slappe av og sovne lettere. En klassisk tisan er for eksempel en kamilleblanding. 

4. Spennende smaksopplevelser! 
Denne grunnen er like enkel som den er god. Akkurat som vin er smaken av teen avhengig av jordsmonn, klima og øvrige vekstforhold. Dette varierer fra te til te og land til land, noe som kan høres komplisert ut, men det kan også være ganske enkelt. Her er det bare å prøve seg frem for å finne ut hvilken smaksprofil du foretrekker.

Kos deg med teen!

Tilbake til bloggen