Foto: Anette Kay – Satemwa (Malawi)

Direkte handel med te-landet Malawi

Alle har hørt om te fra Asia. De fleste har også blitt kjent med at det afrikanske kontinentet kan hevde seg på te-fronten etter å ha prøvd te fra Kenya de siste årene. Men visste du at Malawi også er på full fart inn i det globale temarkedet?

I høst kan du bli mer kjent med te fra Malawi, da vi endelig kommer til å tilby teer fra vår nye samarbeidspartner Satemwa Tea Estates, en familieeid teplantasje i Shire Highlands i Malawi.


 Foto: Anette Kay – Satemwa (Malawi)

100 år gammel te-historie

Satemwa ble startet i 1923 av en skotsk mann ved navn Maclean Kay som kjøpte en tobakksfarm som han gjorde om til teplantasje. I dag blir gården drevet av Macleans barnebarn Alexander. Etter å ha først begynt å studere økonomi, skjønte Alexander at hans egentlige lidenskap lå i å dyrke jorda. Han dro derfor til Kina, Japan, Sri Lanka og India for å tilegne seg viktig kunnskap om te.

Alexanders reiser resulterte i et ønske om å dyrke og kultivere ortodokse teer – både hvite, grønne, oolong, sorte og røkte teer. Mye av spesialteen man finner hos Satemwa i dag finner man takket være Alexander og hans interesse for te. På plantasjen i dag er mesteparten av teen som dyrkes sort te. Flere av teene er Fairtrade-merket og en del av Rainforest Alliance.


Foto: Anette Kay – Satemwa (Malawi)

Handler direkte fra bonden

Black Cat begynte nylig å samarbeide med Satemwa og handler i dag direkte fra dem. Med å handle direkte mener vi at vi kjøper rett fra bonden eller mølla, fremfor å kjøpe fra et større mellomledd. Dette gir bedre sporbarhet samt at bonden selv får en større margin. Du kan lese mer om hvordan vi kjøper inn te og kaffe her.

I høst kan du smake flere av teene fra Satemwa. Vi har nemlig tatt inn fire forskjellige teer fra dem, som du kan se her:

Tilbake til bloggen