Den skinnende perlen i dragens munn

Den skinnende perlen i dragens munn

Denne håndlagde teen har en mer enn 100 år gammel historie. En av dens kinesiske navn er Me Li Long ZhuMe Li betyr ‘sjasmin’ på kantonesisk, og Long Zhu betyr ‘en skinnende perle i dragens munn’ på pinyin. Oversatt til engelsk blir navnet Jasmin Dragon Pearl eller Jasmin Dragon Phoenix Pearl. Til norsk blir det ‘sjasmin drageperler’.


China Jasmin Dragon Pearl teen er fremstilt på den tradisjonelle måten. Hele produksjonsprosessen er preget av dyktig håndverk, fra starten med plukkingen av bladene og blomstene til de ferdige, skjønne grønne og sølv-grønne perlene. Forestill deg hvilken dyktighet og varsomhet som kreves.
Dette er en av de fineste sjasmin-spesialitetene med en ganske intens smak av nylig plukkede sjasminblomster. Som den velkjente sjasminblad-teen, er basisen for denne spesielle sjasminteen en kombinasjon av grønn uokisdert te og sjasminblomster. Disse er tilsatt teen og gir dermed sin friske og nydelige duft til tebladene. På slutten av produksjonen separeres blomstene fra tebladene igjen, og så får drageperlene (The Dragon Pearls) sin typiske sjasminduft og smak med dens forfriskende karakter.
Tehavene ligger i i høylandet i Sørøst-Kina, omtrent på en høyde av 1000 meter over havet.

Denne håndlagde teen har en mer enn 100 år gammel historie. En av dens kinesiske navn er ME LI LONG ZHU.ME LI (på kantonesisk) betyr ‘sjasmin’, og LONG ZHU (på kinesisk pinyin) betyr ‘en skinnende perle i dragens munn’. Oversatt til engelsk blir navnet Jasmin Dragon Pearl eller Jasmin Dragon Phoenix Pearl. Til norsk blir det ‘sjasmin drageperler’.
I gamle kinesiske legender er dragen et hellig langstrakt dyr med skjell og horn, som kan gå, fly og svømme. Fra de eldste tider og frem til i dag symboliserer dragen styrke, lykke og perfeksjon. ‘Perlen i dragens munn’ er den mest verdifulle og unike skatt, og det er sagt at den som er i besittelsen av perlen, er i besittelse av lykke, rikdom og styrke.

Hovedsesongen for høstingen og fremstillingen av denne fine sjasminteen er sommeren, fra juli/august til september. Imidlertid, både for vekst og te-kvalitet, er sjasminblomstene avhengig av værforholdene. En storm, kraftig regn eller en plutselig kuldeperiode, kan lett ødelegge, ikke bare de skjøre tebladene, men også de dyrebare blomstene i en hel sjasminhage. Er man riktig uheldig kan te-elskere over hele kloden måtte vente på deres ferske sjasmin-te helt frem til sjasminbusken blomstrer igjen. Den velduftende tiden da kveldsluftenerfylt med den delikate duften av sjasmin… akkurat som tekoppen foran deg.
Jasmine Dragon Phoenix Pearls, en sjelden spesialitet fra Kina. Bare de yngste og mest skjøre bladene er plukket for så å gjentatte ganger bli blandet med friske og velduftende jasmin blomster. Blomstene blir fjernet etterpå. De duftende tebladene blir så rullet for hånd i små, tette perler. Jasmine aromaen blir innkapslet og utfolder seg til det fulle når teen trekkes. En nytelse både for øyner, nese og gane. 

Den gylne koppen og den fantastiske duften er ekstremt forførende. 
Bruk gjerne et glass eller en glasskanne til brygging av denne teen. Nyt skjønnheten til de små perlene som åpner seg og lekende beveger seg rundt i vannet.

Tilbake til bloggen