Skip to Content
Fri Frakt på alle bestillinger over 500kr

Hvit te - Rett fra busk til kopp

Hvit té er den mest eksklusive téen av alle. Dessuten er den også den mest naturlige – og går fra plante til kopp, helt uten behandling.

Det var i Fujian-fjellene i Kina i det 11. århundre at de unge skuddene på teplanten ble brukt til å brygge té for første gang. Skuddene plukkes skånsomt for at knoppene skal bevare sin naturlige form, før de tørkes i sola mellom 6 og 10 timer.

Den lette oksideringen gjør at téen blir veldig lys i koppen - som champagne. Smaken beskrives som delikat og søt, med toner av fersken og honning. Duften er like mild og behagelig, som om man svakt kan sanse téens varsomme ferd fra plante til kjøkkenbenken.

Den naturlige prosessen gjør også at hvit té har et høyt nivå av de helsebringende polyphenolene, som blant annet antas å virke forbyggende mot diabetes 2 og kreft.

I dag dyrker også nensomme tébønder fra India, Kenya, Malawi og Sri Lanka de delikate skuddene som kommer i to forskjellige klassifikasjoner; Bai Hao Yin Zhen som kun består av kraftige skudd dekket av sølvhår som kan trekkes flere ganger. Den andre heter Bai Mu Dan og består av de ytterste skuddene i tillegg til de ytterste bladene som knapt har sprunget ut.

Her er våre favoritter:

China Pai Mu Tan

Også kjent som ‘den hvite peon’. En hvit, storbladet og fargesterk té med sølvtupper på bladene fra Fujianprovinsen. Smaken er forfriskende og spesiell med en behagelig duft.

China White Flower Pekoe

En høytvoksende hvit té fra Fujian. Skjøre teknopper gir en lys og tander kopp med mild og behagelig té.

Hvit té brygges i en vanntemperatur på 75 - 80 grader og trekkes i 4-5 minutter. Kan trekkes flere ganger.

Back to top