0item(s)

Du har ingen varer i handlekurven

Product was successfully added to your shopping cart.

Sort te

SORT TE
Som all te, kommer også sort te fra planten Camallia Sinesis. Sort te er fullt ut oksidert, det vil si at bladene har gått helt bort fra sin opprinnelige grønnfarge og til brun-sort. I grønn te har denne oksideringsprosessen blitt utelatt så tebladene fortsatt er grønne. De viktigeste områdene hvor det dyrkes sort te er Kina, India, Sri Lanka og Kenya. Variasjonen på de sorte teene kommer hovedsakelig av forskjellen i prosesseringen og i hvilken region den vokser.

I Kina blir det vi kaller sort-te, definert som «rød te» på grunn av den kobber-røde fargen fra likøren den produserer.

Sort te har mer robuste smaksnoter i motsetning til syrligheten og lettheten I grønn te. Sort te blir ofte sammenlignet med vin fra Muscateldruer og fra Burgunddistriktet. Når den hviler på tungen kommer smak av krydder og hint av mørk frukt som plommer og rosiner. Sødmen i sort te blir ofte sammenlignet med sjokolade og honning. Fargen i koppen går fra en myk gyllen rav til granatrød til dypbrun.

Produksjonsmetoder og varianter av teen, varierer enormt fra land til land og fra region til region, men prosessen involverer alltid fire grunnleggende stadier før teen sorteres – vissning, rulling, oksidering og tørking.

 

 

 

Sort te

Bruk synkende rekkefølge

   

Vare 1 til 10 av totalt 16

 1. 1
 2. 2
 1. Darjeeling First Flush 2018

  I år har vi fått vår First Flush fra tehagen Namring i Darjeeling.

  Namring er en billedskjønn hage og ligger på mellom 1000 og 2500 meter over havet. Det er en av de største hagene i Darjeeling-distriktet, med en total utstrekning på 18 km. Navnet Namring betyr ‘Bambusbusk’, og det er sagt at det vokste store mengder bambusbusker i området før britene startet te- og chinchona-plantasjer på midten av 1800-tallet.

  Tebladene plukkes i perioden fra slutten av februar til midten av april, avhengig av hvordan naturen har innrettet seg det enkelte året. Fargen er lys og smaken er frisk, delikat, energisk og lett. Det er de unge tebladene som gir denne energiske friskheten. Etter som busken vokser og bladene blir eldre endres karakteren

 2. Darjeeling Second Flush 2018

  Andre innhøsting av sommerens avling fra Namring Tea Estate. En klassisk Second Flush, mer utviklet og kompleks enn sin First Flush forgjenger. Dyp floral aroma med en kobberrød farge i koppen. Fyldig smak av muscatel-druer og moden frukt.
 3. Darjeeling GFOP

  Darjeeling - kommer fra India, Darjeeling, fra Kurseong distriktet. Produksjonen er en Second Flush, høstet i juni. Smaken er noe mer utviklet i en Second Flush enn i en First Flush. Mange foretrekker denne litt mer modne karakteren og anser denne som den beste fra Darjeeling. Brunaktige blader med tips.

  Gir en orange-brun, klar farge i koppen. Smaken er søt og honningaktig, rund og fyldig, med fruktige toner. 

   

 4. Assam FBOP

  Assam FBOP er en sort, second flush te fra Assam i det nordøstlige India. Second flush Assam, innhøstes fra juni til september.

  Bladene har en rik varm brunfarge med en god del gylne tips. Det høye innholdet av disse tipsene, eller knoppene, er tegn på en høy kvalitets Assam te. 


  Gir en varm kobberfarget kopp og en rik litt søt maltaktig smak - en smak som er en favoritt på morningen. Med sin kraftige smak er den en god partner til et måltid. Drikkes også med melk. FBOP står for Flowery Broken Orange Pekoe.

   

 5. Assam Tarajulie TGFOP1

  Assam Tarajulie TGFOP1 kommer fra en vakker plantasje som ligger i skyggen av Himalaya fjellene på slettene ved Bramaputra elven. En av Assams beste plantasjer. På en klar dag er de majestetiske fjellene synlige på den nordlige horisonten. Plantasjen ble kjøpt av George Williamson konsernet i midten av 1980-tallet, og de har opprettholdt den høye standarden som denne plantasjen ble kjent for. 

  Tarajulie Estate Tea er en 2nd Flush Assam te og ligger i Thakurbari / Tezpur distriktet i nord-øst India, ca 460 moh.

  Teen er kraftig, fyldig og med en god malt smak. Gir en varm kobber farge i koppen.

 6. Ceylon Blackwood OP1 Økologisk

  Blackwood er en økologisk te hage i Iddalgashinna som dekker et totalt område på 400 hektar. Geografisk er den plassert langs toppen av Haputale-Beragala i Uva provinsen.

  Te-bladene har en klassisk lang, sort, stri karakter og gir en rik bronsefarget kopp og en særegen lett duft. Brygget er lett leskene med en kraftig smak. En ren sort te som kan nytes med eller uten melk.

   

 7. Blackwood Blink Bonie Fairtrade Økologisk

  Blackwood Blink Bonie er en lett oksidert te fra verdens første økologisk sertifiserte te-plantasje. En spesialitet fra høylandet på Sri Lanka. Håndplukket og håndrullet fra Indulgashea Tea Garden. Forsiktig tørket/stekt i en liten ovn, i to omganger etter håndrulling.

   

 8. Ceylon UVA OP

  Ceylon UVA  er en veldig typisk te fra Uva provinsen på Sri Lanka.

  Den største høstingen er i August produserer en svært smakfull, delikat krydret te med grå-brune blader. Gir en vakker mørk gul farge i koppen og har en aroma som minner om varm skog. Smaken er søt og mild. Egner seg utmerket med melk.

   

   

 9. China Yunnan

  China Yunnan en sort te fra Yunnan-regionen med jevne blader og noe gylne tips.

  Den blir veldig mørk i koppen og har en litt jordaktig karakter som er veldig typisk for Yunnan te.

   

   

 10. China Keemun Congou

  China Keemun Congou er en svart te og er oppkalt etter området der den er produsert - Qimen/Keemun i Anhui-provinsen i Kina - Keemun te blir ansett som en av de mest aromatiske sorte tesorter i verden, på grunn sin unike Keemun aroma.

   Når teen kombineres med melk blir aromaen mye rikere og den får en delikat rosa farge i koppen.

  De tett sammentvinnede og slanke jet-svarte bladene gir et fyldig brygg som har en søt, floral aroma og en tilfredsstillende rik, fruktig og  vinaktig smak. Keemun er kjent som "burgandy of teas".

   

Bruk synkende rekkefølge

   

Vare 1 til 10 av totalt 16

 1. 1
 2. 2