0item(s)

Du har ingen varer i handlekurven

Product was successfully added to your shopping cart.

Sort te

SORT TE
Som all te, kommer også sort te fra planten Camallia Sinesis. Sort te er fullt ut oksidert, det vil si at bladene har gått helt bort fra sin opprinnelige grønnfarge og til brun-sort. I grønn te har denne oksideringsprosessen blitt utelatt så tebladene fortsatt er grønne. De viktigeste områdene hvor det dyrkes sort te er Kina, India, Sri Lanka og Kenya. Variasjonen på de sorte teene kommer hovedsakelig av forskjellen i prosesseringen og i hvilken region den vokser.

I Kina blir det vi kaller sort-te, definert som «rød te» på grunn av den kobber-røde fargen fra likøren den produserer.

Sort te har mer robuste smaksnoter i motsetning til syrligheten og lettheten I grønn te. Sort te blir ofte sammenlignet med vin fra Muscateldruer og fra Burgunddistriktet. Når den hviler på tungen kommer smak av krydder og hint av mørk frukt som plommer og rosiner. Sødmen i sort te blir ofte sammenlignet med sjokolade og honning. Fargen i koppen går fra en myk gyllen rav til granatrød til dypbrun.

Produksjonsmetoder og varianter av teen, varierer enormt fra land til land og fra region til region, men prosessen involverer alltid fire grunnleggende stadier før teen sorteres – vissning, rulling, oksidering og tørking.

 

 

 

Sort te

Bruk synkende rekkefølge

   

Vare 1 til 12 av totalt 16

  1. 1
  2. 2
Bruk synkende rekkefølge

   

Vare 1 til 12 av totalt 16

  1. 1
  2. 2