0item(s)

Du har ingen varer i handlekurven

Product was successfully added to your shopping cart.

Oolong

OOLONG

Oolong te er en delvis oksidert te med smak og karakter fra både sort og grønn te. Oksidasjonsprosessen avbrytes et sted mellom sort og grønn te - i motsetning til grønn te som ikke er oksydert i det hele tatt, og svart te som er fullstendig oksidert. Mengden av oksidasjon varierer mellom de forskjellige Oolong teene. Noen er veldig grønne (så lavt som 8 prosent oksidasjon), mens andre er nesten svarte (75-80 prosent oksidasjon).

Oolong te er en spesialitet fra Taiwan og fra Fujian og Guangdong provinsen i Kina. Men også andre land produserer nå Oolong te.

Det finnes mange typer Oolong te. Smak, aroma og utseende på teen påvirkes av hvor teen er dyrket, plassering av plantasjen, hvilken type tebusk og hvilke teblader som er benyttet, tiden på året når teen høstes, graden av oksidering, lengden av steking (firing) og hvilken måte bladene er rullet på. Noen Oolong teer er tett tvunnet, mens andre er rullet sammen til små baller på størresle med perler. Noen av disse forskjellene ser man tydelig før teen blir trukket, men det kommer enda tydeligere frem når bladene har åpnet seg helt etter trekking/trekkinger.

Kompleksiteten av mulige smaker inkluderer kombinasjoner med beskrivende ord som honningaktig sødme, fyldig, kremet, floral, fruktig, krydret, ristet, nøtteaktrig og mer. Oolong teene kan avsløre essensen av mørk stein frukt, eller nyplukkede blomster.  

Teelskere begrenser seg sjelden til en favoritt innen Oolong teer, men nyter variasjonen i de forskjellige.

 

Oolong

Bruk synkende rekkefølge

   

4 vare(r)

 1. Formosa Oolong

  Klassisk Formosa Oolong-te fraTaiwan. Teen er en mørk oolong, 60-70% oksidert.

  En lett og mild oolong med en krydret og blomsteraktig smak.

   

 2. Formosa Fancy Oolong

  Formosa Fancy Oolong er en eksklusiv te fra Nantou området sentralt på Taiwan, og har en smak og aroma som ingen annen te. De store, lange og tvinnede bladene har spraglete farger i sort, brunt og rødt samt hvite tips. Bladene blir plukket i slutten av mars.

  Aromaen er blomsteraktig med fruktige undertoner. Fløyelsaktig konsistens. Smaken er dlikat, med noter av friske fersken og et hint av krydder uten bitterhet.

   

   

   

 3. China Oolong Økologisk

  China Oolong Økologisk fra Fujian provinsen, er en delvis oksidert, relativt grov kinesisk te som nærmer seg sort. Bladene høstes i mars/april.

  En lett og fyldig smak preger denne økologisk dyrkede teen. Den er mild, og har et lavt tannin-innhold. Smaken er søt-jordaktig og hint av tørre høstblader. Teen får en dyp gul farge i koppen.

   

 4. Formosa Dung Ting Oolong (Jade)

  Formosa Dong Ting Oolong er en lett oksidert Jade Oolong. Den vokser på 800 meters høyde ved Dong Ting-fjellet i Taiwan hvor det er tåke og tåkeskyer hele året. Dette gir tebuskene usedvanlige fine forhold som gir et utsøkt produkt. Gjennomsnittstemperatur på 20 grader, og innhøstingen begynner i slutten av april hvert år. Tebladene rulles til små baller og har en spesiell blå-grønn farge, derav tilnavnet "Blå-grønn Oolong".

  Lys og delikat i koppen med en imponerende floral og søtlig smak. Lett og balansert.

   

Bruk synkende rekkefølge

   

4 vare(r)