0item(s)

Du har ingen varer i handlekurven

Product was successfully added to your shopping cart.

Oolong

OOLONG

Oolong te er en delvis oksidert te med smak og karakter fra både sort og grønn te. Oksidasjonsprosessen avbrytes et sted mellom sort og grønn te - i motsetning til grønn te som ikke er oksydert i det hele tatt, og svart te som er fullstendig oksidert. Mengden av oksidasjon varierer mellom de forskjellige Oolong teene. Noen er veldig grønne (så lavt som 8 prosent oksidasjon), mens andre er nesten svarte (75-80 prosent oksidasjon).

Oolong te er en spesialitet fra Taiwan og fra Fujian og Guangdong provinsen i Kina. Men også andre land produserer nå Oolong te.

Det finnes mange typer Oolong te. Smak, aroma og utseende på teen påvirkes av hvor teen er dyrket, plassering av plantasjen, hvilken type tebusk og hvilke teblader som er benyttet, tiden på året når teen høstes, graden av oksidering, lengden av steking (firing) og hvilken måte bladene er rullet på. Noen Oolong teer er tett tvunnet, mens andre er rullet sammen til små baller på størresle med perler. Noen av disse forskjellene ser man tydelig før teen blir trukket, men det kommer enda tydeligere frem når bladene har åpnet seg helt etter trekking/trekkinger.

Kompleksiteten av mulige smaker inkluderer kombinasjoner med beskrivende ord som honningaktig sødme, fyldig, kremet, floral, fruktig, krydret, ristet, nøtteaktrig og mer. Oolong teene kan avsløre essensen av mørk stein frukt, eller nyplukkede blomster.  

Teelskere begrenser seg sjelden til en favoritt innen Oolong teer, men nyter variasjonen i de forskjellige.

 

Oolong

Bruk synkende rekkefølge

   

4 vare(r)

Bruk synkende rekkefølge

   

4 vare(r)