0item(s)

Du har ingen varer i handlekurven

Product was successfully added to your shopping cart.

Hvit te

HVIT TE

Hvit te er den mest naturlige og minst behandlede og minst utsatt for menneskelig innblanding. Mellom plante og kopp, er plukkingen av de ferske bladene den viktigste prosessen. Etter dette er det bare tørking og pakking.
Hvit te ble opprinnelig bare dyrket i Kina, men blir nå produsert i andre deler av verden også. Hvit te er oppkalt etter de små hvite eller sølvaktige hårene som dekker knoppene på spissen hvert te skudd. Selv om noen hvite teer er laget bare av de nye knoppene (plukket før det begynner å utfolde seg), er andre hvite teer laget av en knopp og to små åpne blader eller bare fra de åpne bladene.
Når knoppene og baby bladene er forsiktig høstet, blir de tørket i solen eller i et varmt tørkerom. Tiden det tar fra plukking til ferdig tørking er ikke på mer enn 6-12 timer. Tørking ute i solen gir teen ekstra søte noter.
Hvit te gir en svært blek, champagne-farget kopp og en myk, søt og fløyelsaktig smak. Det sies at antioksidant nivået er høyere i hvit te enn i andre teer.

 

Hvit te

Bruk synkende rekkefølge

   

3 vare(r)

 1. China Pai Mu Tan

  Pai Mu Tan - "Den hvite peon" er navnet på denne teen. Den mest kjente hvite teen, fra Fujian-provinsen i Kina. En knopp og de to yngste tebladene blir plukket. Deretter blir teen soltørket eller naturlig tørket innendørs; bladene har spraglende nyanser av grønt og brunt med sølvhvite tips. 

  Smaken er elegant, krydret, nøttaktig og litt "woody" -  gir en gyllen kopp.

   

 2. China White Flowery Pekoe Tea

  Flowery Pekoe - Kinesisk hvit, høytvoksende te fra Fujian-provinsen i Sør-øst i Kina. Teens moderland. Dette er en veldig spesiell og ekslusiv høykvalitets te - om ikke den beste. Teen plukkes kun en gang i året, tidlig på våren, og bare de skjøre knoppene brukes til å produsere denne teen.
  Når knoppene er plukket, vil de bli rullet forsiktig og får så visne litt (i ca 25-30 timer). Etterpå blir teen tørket, assortert og til slutt etter tørkeprosessen, kan teen endelig pakkes. Hver gren eller kvist har bare en knopp, så disse fine knoppene er svært kostbare.

  Blir lys og tander på farge og har en mild, floral og behagelig smak.

   

   

  .

 3. White Tea Pomegranate

  En lett og leskende hvit te med smak av bær og rose
Bruk synkende rekkefølge

   

3 vare(r)