0item(s)

Du har ingen varer i handlekurven

Product was successfully added to your shopping cart.

Grønn te

GRØNN TE

Grønn te er vanligvis beskrevet som uoksidert te hvor ingen kjemisk endring oppstår under produksjonen. Bladene blir stekt eller dampet umiddelbart etter innhøstingen for å stoppe oksideringsprosessen. Produksjonsmetoden er forskjellig fra land til land, men den grunnleggende metoden innebærer som oftest en kort visnetid på 2-3 timer for å la noe av vanninnholdet i bladene fordampe, deretter tilførsel av varme ved damp eller steking, for å drepe enzymene som gjør det mulig for bladene å oksidere. Deretter foretas det flere runder med rulling og steking for å forme og tørke bladene. Noen ganger er bladene rullet eller formet for hånd, noe som gir hver te sitt eget karakteristiske utseende - for eksempel de små kulene i Gunpowder, eller den øyenbryn formede teen Chun Mee (som betyr Precious Eyebrows) osv . Etter formingen av teen, eller noen ganger mens formingsprosessen pågår, blir teen tørket i wok-lignende panner, i lukkede ovner, på kurver eller kluter satt over glødende kull eller i tørketromler. Metodene for forming og tørking av teen varierer fra land til land. Fargen på brygget te, kan variere fra en blek strå farge eller blek gul-grønn til en strålende jade grønn. Smaken kan være søt og kremet, rund, litt gressaktig, eller merkbart vegetal. Men grønn te kan også være bitter og snerpende, og det ville være feil å anta at dette alltid er en feil. Noen te drikkere finner dette svært ønskelig. Brygging til din smak er rett og slett et spørsmål om å kontrollere tid, temperatur og mengde te som brukes.

Grønn te

Bruk synkende rekkefølge

   

Vare 1 til 10 av totalt 11

 1. 1
 2. 2
 1. China Chun Mee Økologisk

  China Chun Mee er en langbladet, grønn, økologisk dyrket te fra den sydøstre del av China nær Yangtze-elven. Chun Mee betyr "Vakre øyebryn". Se formen.

  Typisk kinesisk te som er fyldig og velsmakende med balansert tørrhet og en frisk aroma sammen med en lett sødme. Plommeaktig ettersmak. Klar, lys farge i koppen.

   

 2. China Sencha Grønn te dekaffinert

  Dekaffinert grønn sencha. Det dekaffinerte alternativet for de som elsker grønn te. Den crispy, litt høy lignende smaken av Sencha er klart merkbar

 3. Japansk Matcha Økologisk 30 gr. box

  Japansk Matcha - Økologisk

  Flere uker før innhøsting på våren, dekkes te plantene med bambusmatter eller presenning, som reduserer mengden sollys som når plantene. Dette trinnet øker klorofyll innholdet og gjør at bladene blir mørke grønne, noe som gir matcha sin distinkte grønn farge. Etter høsting, blir bladene dampet og deretter lufttørket. Deretter blir bladene sortert etter kvalitet, stilkene tatt bort og bladene rettet ut. På dette stadiet, heter tebladene Tencha, forløperen til Matcha. Til slutt blir bladene malt til et fint pulver ved hjelp av steinmøller, og blir til matcha.

 4. Japansk Sencha

  Grønn te er den viktigste typen te som produseres og forbrukes i Japan. Det finnes mange typer grønn te produsert i Japan. De forskjellige teene blir generelt klassifisert i henhold til hvordan den dyrkes, foredlings metode og regional opprinnelse.

  Sencha er en dampet te, med flate grønne blader.  Den vanligste varianten av japansk grønn te. Det er mest sannsynlig denne du vil bli servert når du besøker et japansk hjem.

  Sencha er kjent for sin delikate sødme og blomstrende-grønne og litt vegetale aroma. Lys grønn i koppen.

  I Japan drikkes Sencha varm i de kjølige månedene og kald om sommeren.

 5. Japansk Genmaicha

   

  Genmaicha er en blanding av Japansk grønn te og godt ristet brun ris (Genmai). Risen gir en litt nøtteaktig smak. Den milde smaken av Genmaicha og det lave koffein innhold gjør dette til et ideell ettermiddags te. Ca 30 prosent brun ris, hvor noe poppes i prosessen.

  En behagelig blanding av litt salt, nøttaktig aroma fra den ristede risen og frisk, rund sødme og litt gressaktig smak fra Sencha.

  Teen blir lys i koppen. Populær til suchi og kjent for å rense ganen.

   

   

 6. China LUNG CHING

  Lung Ching blir dyrket ved den vakre West Lake-innsjøen i provinsen Zhejiang i sør-øst Kina. De perfekte klimatiske forholdene i dette området, er ideelt for produksjonen av denne berømte grønne te spesialiteten.

  Denne teen, også kjent som Dragon Well Tea, blir høstet i midten av april, og bare nøye utvalgte blader blir plukket. Èn knopp og ett blad. For å få sin klassiske form med lange flate blader, blir bladene presset for hånd mot overflaten av en stor wok.

  Teen har en lett og utpreget søt smak, med hint av kastanje, og en behagelig vegetal avslutning. Får en jade-grønn farge i koppen.

   
   

   

   

 7. FORMOSA PI LO CHUN

  Pi Lo Chun er en grønn te fra området rundt Taipai City, nord i Taiwan. Bladene plukkes i februar/mars hvert år når temperaturen i luften fremdeles er betydelig lav.Tebladene er store og vridde med smaragd grønne farger, og inneholder ganske mye tips/knopper. 

  Fargen blir klar og gulaktig i koppen. Aromaen er fantasisk delikat og velduftende med en ren aromatisk smak. På grunn av sin svært aromatiske og sterke smak, er dette en av de beste teene som er å finne på hele Formosa.

   

   

   

   

 8. China Moon Palace

  China Moon Palace er en eksklusiv grønn te, dyrket og produsert i provinsene Anhui, Hunan og Fujian. Produksjonsprosessen krever stor nøyaktighet. Hvert blad  rulles på riktig temperatur, i en viss tid, for å oppnå den ønskede formen.


  De jade-grønne bladene gir en blek-gul, klar farge i koppen og smaken er litt søt, floral og fyldig, med noter av plomme.

   

   

   

   

 9. China Gunpowder

  China Gunpowder er en grønn te fra Jiangxi provinsen i Kina. Navnet Gunpowder skriver seg fra at bladene har blitt rullet og fått en form som kruttkuler. De små kulene åpner seg gradvis i varmt vann og frigjør en varm oransj farge.

  Smaken er myk, ganske sterk, litt snerpende med lang ettersmak .

   

   

 10. Darjeeling Namring Green

  Darjeeling Namring, en grønn te fra tehagen Namring i Darjeeling.  En vakker te-hage som ligger på en høyde som strekker seg fra 1200 til 2200 moh.
  Grønn te fra Namring er veldig unikt. Det meste som produseres her er 1st og 2nd Flush teer.

  Fargen på bladene er ganske lys gulaktig med noter av grønne epler. Smaken er veldig ren og vegetal, litt gressaktig som salat, kål eller grønn amaranth. Gir en vignette grønn farge i koppen.

   

Bruk synkende rekkefølge

   

Vare 1 til 10 av totalt 11

 1. 1
 2. 2