0item(s)

Du har ingen varer i handlekurven

Product was successfully added to your shopping cart.

Grønn te

GRØNN TE

Grønn te er vanligvis beskrevet som uoksidert te hvor ingen kjemisk endring oppstår under produksjonen. Bladene blir stekt eller dampet umiddelbart etter innhøstingen for å stoppe oksideringsprosessen. Produksjonsmetoden er forskjellig fra land til land, men den grunnleggende metoden innebærer som oftest en kort visnetid på 2-3 timer for å la noe av vanninnholdet i bladene fordampe, deretter tilførsel av varme ved damp eller steking, for å drepe enzymene som gjør det mulig for bladene å oksidere. Deretter foretas det flere runder med rulling og steking for å forme og tørke bladene. Noen ganger er bladene rullet eller formet for hånd, noe som gir hver te sitt eget karakteristiske utseende - for eksempel de små kulene i Gunpowder, eller den øyenbryn formede teen Chun Mee (som betyr Precious Eyebrows) osv . Etter formingen av teen, eller noen ganger mens formingsprosessen pågår, blir teen tørket i wok-lignende panner, i lukkede ovner, på kurver eller kluter satt over glødende kull eller i tørketromler. Metodene for forming og tørking av teen varierer fra land til land. Fargen på brygget te, kan variere fra en blek strå farge eller blek gul-grønn til en strålende jade grønn. Smaken kan være søt og kremet, rund, litt gressaktig, eller merkbart vegetal. Men grønn te kan også være bitter og snerpende, og det ville være feil å anta at dette alltid er en feil. Noen te drikkere finner dette svært ønskelig. Brygging til din smak er rett og slett et spørsmål om å kontrollere tid, temperatur og mengde te som brukes.

Grønn te

Bruk synkende rekkefølge

   

10 vare(r)

Bruk synkende rekkefølge

   

10 vare(r)