0item(s)

Du har ingen varer i handlekurven

Product was successfully added to your shopping cart.
Forrige

Etiopia Yirgacheffe Wote

Kenya Kangunu

Bli den første som omtaler dette produktet

Oversikt

Høykvalitets Kenya fra den anerkjente møllen Kangunu. 


Floral, fersken, mørke bær og hint av krydder. Delikat og kompleks.

kr 490,-

Tilgjengelighet: På lager

530

* Påkrevde felt

kr 490,00

Detaljer

Farmer: Ca 2600 bønder i Kagaari South Farmers' Co-Coperative Society

Mølle: Kangunu Factory

Region: Embu

Nærmeste by: Runyenes

Bønnetype: SL28, SL34 og Ruiru

Veksthøyde: 1600 m.o.h.

Prosess: Vasket og soltørket over 7-15 dager på tørkesenger

Innhøsting: Desember '15 - Januar '16

smak kenya

Kaffemøllen Kangunu finner vi i den Østprovinsen i Kenya, i skråningen av Mount Kenya, et område kjent for å produsere noen av den beste kaffen som kommer ut av Kenya. Som den nest høyeste fjelltoppen i Afrika er områdene rundt Mt. Kenya ideelle for produksjon av spesialkaffe. Kangunu ble etablert i 1966 og er et medlem av Kagaari South Farmers Cooperative Society.

Temperaturen varierer mellom ca 12 til 25 grader celsius året rundt, med en bimodal nedbør på omtrent 1600mm per år. Produksjonen skjer to ganger i året, mars til juni og  oktober til desember. En gjennomsnittlig småbrukers gård er mindre enn en hektar, med 250 kaffetrær fordelt på 2 mål.

Etter plukking frakter bøndene de modne kaffebærene til fabrikken hvor fruktkjøttet fjernes og kaffebønnee vaskes – en behandlingsmetode kjent som våtmetoden. Den nærmeste vannkilden er Kangunu strømmen, og fabrikken er avhengig av elektriske pumper for å flytte vann til reservoartanker før det brukes for behandling. Vannet blir resirkulert for konservering. Fabrikken benytter en «disc pulper» med tre sett med plater for å fjerne fruktkjøttet fra det innerste pergamentlaget som beskytter den grønne kaffebønnen. Denne prosessen kalles «pulping». Kaffen sendes deretter gjennom vaskekanaler hvor de blir vasket og grovt sortert, før de ender opp i bløtleggingstanker hvor de gjæres over natten for å bryte ned sukkerstoffer. Kaffebønnene legges til slutt på tørkesenger hvor de ligger i 7 til 15 dager avhengig av klima og temperatur og produksjonsmengde.

Kangunu og deres samarbeidspartnere jobber langsiktig med å øke kaffeproduksjon gjennom opplæring til farmerne, tilgang til konsultasjon og oppdatert informasjon om bærekraftig jordbruk. Gjennom å kunne tilby høy avkastning til farmere for å levere kvalitet og et transparent, tillitsbasert forhold mellom produsenter, tradere og småbrukere tilrettelegges det for en bærekraftig vekst for kaffeindustrien i regionen samt en økende kvalitet på kaffen.

 

Tilleggsinformasjon

Bryggeguide

Hvordan brygge kaffe?

Produkttagger

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

  1. Bli den første som omtaler dette produktet

Skriv din egen omtale

Hvordan vurderer du dette produktet? *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
Kvalitet