Rooibush

Home / Te / Rooibush

Rooibush

Etter 110 år med prøving og feiling, ønsker vi nå å dele lidenskapen vår med dere. I 1905 grunnla førstegenerasjons Black Cat’er vårt kjære familiefirma. Vi ønsker derfor å ta dere med på en reise gjennom teens verden, med ett fokusområde hver måned. Følg med på mynewsdesk, på hjemmesiden vår og på facebook og instagram @blackcatkaffeogtehus.

Rooibush har etablert seg som en favoritt blant mange teelskere og helsefantaster. Men hva er det som gjør den så ettertraktet?

Rooibush blir ofte satt i samme kategori som te, men som dere allerede vet er te nødt til å stamme fra planten Camellia Sinensis for og få tilnavnet te. Rooibush derimot er en helt egen plante som kun vokser ett sted i verden; i Cederberg-provinsen i Sør-Afrika. En naturlig viltvoksende plante – helt uten tilsetninger, konserveringsmidler eller fargestoffer.

I Sør-Afrika er det vanlig å drikke rooibush med melk og sukker, mens her hjemme i Norge serveres som oftest Rooibush uten. Smaken er søt med en svak smak av nøtter. Man tilbereder rooibush på samme måte som te. Den blir sterkere jo lenger den trekker, men ikke bitter. Resultatet er en rød-brunlig farge som forklarer hvorfor rooibush noen ganger blir referert til som rød te. Rooibush kan nytes både varm og kald.

Rooibush blir stadig mer populært i den vestlige verden, spesielt blant konsumenter som er opptatt av helse. Den er verdsatt for sitt høye innhold av antioksidanter, samt at den er rik på mineralene kalsium, kalium, sink, jern, magnesium og natrium. Urten inneholder i tillegg ni forskjellige flavonoider, der fire er spesielt kraftfulle, nemlig quercetin, luteolin, isoquercitrin og rutin. I tillegg er den naturlig fri for koffein/tein. I tillegg sies den å ha en rekke helsebringende effekter:

– Kan hjelpe mot hodepine, søvnløshet og mageforstyrrelser. Beroligende effekt på nervesystemet.

– Muskelavslappende effekt. Kan lindre magrekramper og kollik hos spedbarn.

– Kan hjelpe mot plager som høysnue, allergi, astma og eksem.

– Har helende effekt på huden, kan lette kløe og hudirritasjoner som eksem, utslett og uren hud hvis den påføres direkte på huden.

– Inneholder jern og kobber som trengs i flere metabolske prosesser.

– Gir kroppen et tilskudd av kalsium og magnesium som er nødvendig for sterke tenner og skjelett. Magnesium gir et sunt nervesystem og sink gir sunn hud.

– Inneholder ikke syre og er magevennlig.

– Virker oppkvikkende om morgenen og er en ypperlig tørstedrikk.

Våre favoritter:
Rooibush Original
Rooibush Sitron
Rooibush Honning

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
black-catkaffebrenner