Cafè Femenino Foundation

Home / Kaffe / Cafè Femenino Foundation

Cafè Femenino Foundation

Vi mener familie er viktig og at økologisk er mer enn en trend. Vi tror på løsninger som ivaretar alle ledd. Men når vi sitter med kaffekoppen og avisen på kjøkkenet en tidlig morgen kan det være vanskelig å se for seg hvordan kaffen havnet akkurat der.

Kaffebønder med rettferdig lønn, utvikling av lokalsamfunn gjennom utdanning- og helsetiltak, bærekraftig landbruk. Vi tror på løsninger som ivaretar alle ledd. Og en kaffebonde? Kan likesågodt være en kvinne.

Det hele startet i 2004. Kvinnelige bønder fra nord-Peru ønsket å skille kaffen sin fra mennene. Tradisjonelt sett er kaffeproduksjon forbeholdt menn. På verdensbasis er 30%, av totalt 25 millioner kaffebønder, menn. Ved flere tilfeller har kvinner ingen rettigheter, ingen egen inntekt og blir ofte forbigått av sine ektemenn. Cafè Femenino Foundation ble etablert som et sosialt program for å møte disse utfordringene. I dag har prosjektet bidratt til likestilling i familier, kopperativer og i lokalsamfunn rundt om i verden. Det er fortsatt en vei å gå. Men vi ser på dette som en slurk i riktig retning.

Prøv gjerne vår Peru Cafè Femenino fra nettopp dette prosjektet. Medium brent. Fløyelsmyk og fyldig body med smak av sjokolade og nøtter. Lang hale med forsiktige noter av grapefrukt.

Les mer om prosjektet her.

Eller ta en titt på denne minidokumentaren

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
rooibushjulegave