Hvorfor heter et norsk kaffe- og tehus Black Cat?

Home / Black Cat / Hvorfor heter et norsk kaffe- og tehus Black Cat?

Hvorfor heter et norsk kaffe- og tehus Black Cat?

Vi tok et dypdykk i arkivene våre. Sammen med over 100 år gamle bilder av butikken vår i Grensen 3 fant vi historien bak navnet vårt.

Black Cat er ett av Norges eldste kaffe og tehus. Det lille familiefirmaet ble grunnlagt i 1905 og drives i dag av tredje generasjons Black Cat’er, Bård Gundersen.

Men navnet Black Cat høres kanskje ikke umiddelbart ut som et 110 år gammelt norsk firma. Historien skriver seg tilbake til butikken i Grensen 3, i en av Oslos travle handlegater. Året er 1905. Grænsen Kaffe & Theforretning var navnet på det som fort ble den mest populære og eksklusive kaffe- og tebutikken i Oslo. Folk strømmet til og køene kunne strekke seg metervis, og noen ganger helt ned til Glasmagasinet på Stortorvet.

Bildet av en sort katt i vinduet ble med tiden ikonisk. Årene gikk, og katta ble. På folkemunne ble den lille butikken nå kalt “den svarte katta”.

På 70-tallet økte konkurransen og andregenerasjons Black Cat-er, Bjørn Gundersen, så behovet for å endre og modernisere profilen. Den sorte katta ble med videre, men denne gang som navn og logo. På Engelsk. Og det er slik vi kjenner den i dag – som Black Cat Kaffe og Tehus.

Etter 110 år med prøving og feiling, må vi ærlig innrømme at vi har kommet en lang vei. Vi våger å påstå at 110 års erfaring gir kvalitet.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
top view of coffee drip equipment on wood background, vintage photorooibush